Мобилно приложение издава електронни бели рецепти“. Чрез мобилното приложение е-Rх ще се

...
Мобилно приложение издава електронни бели рецепти“. Чрез мобилното приложение е-Rх ще се
Коментари Харесай

Мобилно приложение издава електронни „бели рецепти“

Мобилно приложение издава електронни „ бели предписания “. Чрез мобилното приложение е-Rх ще се издават електронни „ бели предписания “ от мобилен телефон или таблет, когато лекарят няма опция да направи това на компютър с медицински програмен продукт.

Приложението ще започва от 1 април. То ще може да се употребява от всички лекари, които са дейни членове на Българския лекарски съюз. Пациентите ще могат да го употребяват, откакто се записват и показват ЕГН-то си.

„ Забавихме се с това нещо, ние се старахме да проработи и да изместим детайлите. Бяха събрани групи от БЛС. Вече е тествано и има издадени предписания от това приложение. Чрез него ще се издават бели предписания от мобилно устройство. Голяма част от информацията е авансово въведена и има листата с медикаментите в България. Изписването на медикамент е извънредно бързо. По всяко едно време може да се изпише рецепта и даже и от системата на Спешна помощ. Няма да има и потребност се изписват хартиени предписания. Но остава избора на лекарите по какъв метод да изписват рецептите “, сподели Асен Меджидиев, длъжностен министър на опазването на здравето.

Може да се употребява по едно и също време от няколко мобилни устройства. Това обяви здравният министър Асен Меджидиев на взаимна конференция с министъра на електронното ръководство Георги Тодоров в Министерството на електронното ръководство.
.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР